جنگندهای که رژیم صهیونیستی و پاکستان را بیخواب کرده است
یک مجله تخصصی مسایل نظامی در مقالهای درباره توانمندیهای جنگنده منحصربفرد میگ-۲۵ روسیه، ملقب به “فاکسبت” نوشت، این جنگنده با برتری هوایی بسیار زیاد در طول جنگ سرد، مشکلی جدی برای پاکستان و برخی طرفهای دیگر همانند رژیم صهیونیستی ایجاد کرد. به گزارش ایسنا، میلیتاری دیفنس، مجله تخصصی مسایل نظامی در مقالهای به توانمندیهای جنگنده
یک مجله تخصصی مسایل نظامی در مقالهای درباره توانمندیهای جنگنده منحصربفرد میگ-۲۵ روسیه، ملقب به “فاکسبت” نوشت، این جنگنده با برتری هوایی بسیار زیاد در طول جنگ سرد، مشکلی جدی برای پاکستان و برخی طرفهای دیگر همانند رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.
به گزارش ایسنا، میلیتاری دیفنس، مجله تخصصی مسایل نظامی در مقالهای به توانمندیهای جنگنده منحصربفرد میگ-۲۵ روسیه پرداخت که ملقب به “فاکسبت” بوده و مشکلاتی را برای پاکستان و رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.
هند و پاکستان در طول جنگ سرد، بارها جنگندههای جدیدی را از غرب و اتحادیه شوری به ارتشهای خود افزودند، در واقع پاکستان برخی جنگندههای آمریکایی و فرانسوی و هند جنگندههایی روسی را خریداری کرد.
در مقاله یاد شده آمده است: برخلاف وضعیت موجود در خاورمیانه، تفاوت بزرگی از منظر آموزشی میان خلبانان هند و پاکستان وجود ندارد و این مساله به وضوح سطح کارایی جنگندههای روسی را نشان میدهد.
در این مقاله تاکید شد: جنگنده میگ-۲۵ با برتری هوایی بسیار زیاد در طول جنگ سرد، مشکلی جدی برای پاکستان و برخی طرفهای دیگر همانند اسرائیل ایجاد کرد، مهمترین نمونه از برتری این جنگنده روسی درگیری قدیمی دو کشور همسایه هند و پاکستان است، در این درگیریها شکست جنگنده آمریکایی اف-۱۰۴ که در راس جنگندههای دهه شصت ارتش پاکستان قرار دارد، در مقابل میگ-۲۱ هند ثابت شد اما پس از آنکه هند جنگنده میگ-۲۵ روسی را در سال ۱۹۸۱ خریداری کرد، توازن قدرت هوایی به شکل گستردهای تغییر کرد.
در ادامه این مقاله آمده است: نیروهای هندی در دهه ۸۰ قرن گذشته از میگ-۲۵ برای اجرای عملیاتهای نفوذ در عمق حریم هوایی پاکستان با هدف شناسایی استراتژیک استفاده کردند و این جنگنده هرگز سرنگون نشد. جنگندههای میگ-۲۵ معمولا با سرعتهای پایانی کمتر از سرعت صوت نفوذ میکنند و برای اینکه شناسایی نشوند در بالاترین ارتفاع خود پرواز میکنند.
در ادامه مقاله یاد شده آمده است: هند چند بار به خلبانان خود اجازه داد پس از سالها عملیاتهای محرمانه خود را به طرف پاکستان معرفی کنند، جنگندههای هندی با هدف جمعآوری اطلاعات از فعالیتهای هستهای پاکستان به پرواز درآمدند. یک خلبان هندی نیز یک بار عامدانه دیوار صوتی را بر فراز پایتخت پاکستان شکست تا پیام جدی به جنگندههای این کشور بدهد. جنگندههای اف-۱۶ پاکستان به دنبال میگ-۲۵ هند که موقعیتش عامدانه فاش شده بود، به پرواز درآمدند اما فایدهای نداشت و میگ-۲۵ هند به راحتی برتری خود را ثابت کرد.
طبق این مقاله، اتحادیه شوروی پیشتر این جنگنده را در اختیار کشورهای مصر، سوریه، الجزایر و عراق قرار داده بود و اولین آزمایش این جنگنده منحصربفرد در سال ۱۹۷۱ در مصر بود. در آن سال چهار فروند جنگنده ماموریت سری را از پایگاهی در شمال مصر آغاز کرده و پروازهای شناسایی را بر فراز منطقه سینا انجام دادند. این جنگندهها اطلاعات ارزشمندی را جمعآوری کرده و تلاشهای مختلف بهترین جنگندههای ساخت آمریکای رژیم صهیونیستی همانند فانتوم اف-۴ همراه با راکتهای جدیدش را در آن زمان ناکام گذاشتند.
سایت دایره المعارف نظامی سوریه در صفحه فیسبوک خود آورده است: با وجود اینکه اطلاعات رسمی از پروازهای شناسایی جنگندههای میگ-۲۵ سوریه وجود ندارند اما این جنگندهها سابقه شناسایی بلند مدتی برای سوریه دارند.
این سایت به نقل از دو خلبان سوری تاکید کرد: جنگندههای سوریه با هدف تصویربرداری از پایگاهها، پروازهای تقریبا دورهای را بر فراز “اسرائیل” انجام میدادند اما در دوره اخیر این ماموریت را جنگندههای سوخو۲۲ام۴ انجام میدهند که از پوشش شناسایی بسیار پیشرفتهای برخوردار هستند و از جولان اشغالی سوریه تصویربرداری میکنند. سوریها جنگنده خطرناکتری از میگ-۲۵ دارند که میگ-۲۵ آربی است و از آنها به عنوان پهپاد شناسایی سریع و بمبافکن استفاده میکنند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰