کد خبر : 87954
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۷:۱۱

هشدار افزایش شیوع بیماری تب مالت در مهریز

هشدار افزایش شیوع بیماری تب مالت در مهریز

ایسنا/یزد سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز از افزایش شیوع بیماری تب مالت در جمعیت تحت پوشش این شبکه دامپزشکی خبر داد.  دکتر «علیرضا  پورمازار»  در کمیته شهرستانی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان  این شهرستان، گفت: تب مالت یا  بروسلوز  یکی  از  بیماری‌های  عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات

هشدار افزایش شیوع بیماری تب مالت در مهریز

ایسنا/یزد سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز از افزایش شیوع بیماری تب مالت در جمعیت تحت پوشش این شبکه دامپزشکی خبر داد.

 دکتر «علیرضا  پورمازار»  در کمیته شهرستانی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان  این شهرستان، گفت: تب مالت یا  بروسلوز  یکی  از  بیماری‌های  عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده به انسان منتقل می‌شود ولی عامل بیماری، میکروبی است به نام «بروسلا»  که به واسطه جوشاندن یا پاستوریزاسیون شیر و فرآورده های آن از بین می‌رود.

وی در مورد علائم این بیماری نیز گفت: علایم بیماری تب مالت ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی یا ناگهانی باشد که از علادم شایع آن تب و لرز، خستگی، تعریق، سردرد، درد مفاصل و کمر، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، یبوست، گلودرد و سرفه خشک است.

وی مهم‌ترین علامت بیماری در دام‌ها را نیز سقط جنین و زایش دام نارس بیان کرد و گفت: در سال گذشته در این شهرستان فرد مبتلا به تب مالت شناسایی نشده اما متاسفانه از ابتدای سال جاری تاکنون هفت مورد بیماری تب مالت در این شهرستان شناسایی شده است.

پورمازار واکسیناسیون نشدن دام ها و استفاده از مواد لبنی غیر پاستوریزه و آموزش و اطلاع رسانی ناکافی به مردم را از عوامل شیوع این بیماری در شهرستان دانست.

وی در خصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری نیز عنوان کرد: مردم بایدتوجه داشته باشند که از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنند و حتماً قبل از مصرف شیر، آن را به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشانند و توجه داشته باشند که کف کردن روی شیر به هنگام حرارت دادن، علامت جوشیدن شیر نیست.

این مسئول از افرادی که به نحوی با دام سر و کار دارند نیز خواست تا به هنگام کار از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس کار غیر قابل نفوذ استفاده کنند و قبل و بعد از دوشیدن شیر و در هنگام ذبح دام، ضمن استفاده از وسایل حفاظتی، دستهای خود را با آب و صابون بشویند و با ایجاد فاصله مناسب بین محل نگهداری دام‌ها و محل سکونت، امکان انتقال تنفسی را کمتر کنند و حتماً  حیوانات بیمار را شناسایی و آنها را جدا کمنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهریز، این کارشناس مبارزه با بیماری‌ها در پایان خاطرنشان کرد: درمان تب مالت در افراد باید بوسیله دو دارو به مدت حداقل دو ماه انجام شود وجهت پیشگیری از مزمن  شدن بیماری، داروها باید به طور مرتب و کامل طبق دستور پزشک مصرف شود.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

خرید اکانت پراپ تریدینگ

دوره ICDL در تبریز

خرید باتری ماشین کره ای و خارجی

ولت متر عقربه ای

دانلود زيرنويس فارسي سريال

رپورتاژ آگهی یا ریپورتاژ آگهی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز