رهایی “آنوبانینی” از بند!
ایسنا/کرمانشاه آنوبانینی یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره های باستانی در جهان است که با بیش از چهار هزار سال قدمت در شهر سرپل ذهاب کرمانشاه واقع شده است. این سنگ نگاره باستانی، طی دهه های اخیر روزگار ناخوشی را پشت سر گذاشته، چرا که در حصار مدرسه ای دخترانه گم شده بود و راهی برای
ایسنا/کرمانشاه آنوبانینی یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره های باستانی در جهان است که با بیش از چهار هزار سال قدمت در شهر سرپل ذهاب کرمانشاه واقع شده است.
این سنگ نگاره باستانی، طی دهه های اخیر روزگار ناخوشی را پشت سر گذاشته، چرا که در حصار مدرسه ای دخترانه گم شده بود و راهی برای خودنمایی عظمتش نداشت.
زلزله بزرگ سال 1396 علیرغم همه خسارات جانی و مالی که به همراه داشت، اما به آنوبانی نی فرصت رهایی داد، چرا که مدرسه ای که این سنگ نگاره باستانی در حیاط آن قرار گرفته بود، در زلزله تخریب شد و مسئولان میراث فرهنگی از این فرصت استفاده کردند و برای نجات آنوبانی نی رایزنی هایی کردند.
هرچند مسئولان آموزش و پرورش در ابتدا مخالفت هایی داشتند، اما باتوجه به اینکه این مدرسه در عرصه این اثر باستانی قرار گرفته بود، مجوزی برای ساخت مجددش داده نمی شد و در نهایت موافقت کردند طی تفاهم نامهای این مدرسه تخریب شده را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهند.
میراث فرهنگی هم با اختصاص حدود نیم میلیارد تومان اقدامات لازم را انجام داد و آنوبانی نی را دارای محوطه کرد و حالا آنوبانی نی پس از چند دهه از بند رهایی یافته و راه برای بیشتر دیده شدن بخشی از تاریخ چهارهزار ساله این دیار فراهم شده است.
امین قهرمانی مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به آزادسازی بخشی از محوطه آنوبانی نی، اظهارکرد: باتوجه به اهمیت اثر باستانی آنوبانی نی، دفتر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه را نیز در مجاورت آن راه اندازی کردیم.
وی گفت: تاکنون برای این اثر تاریخی محوطه سازی و مستند نگاری انجام گرفته و در برنامه بعدی به دنبال مطالعات، مرمت و آسیب شناسی روی آن هستیم و از محل اعتبارات امسال هم به آن اعتباراتی اختصاص داده شده، اما هنوز تخصیص نیافته است.
مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه با بیان اینکه با راه اندازی دفتر این پایگاه در مجاورت آنوبانی نی، مطالعات روی این اثر و سایر بناهای شاخص این محوز انجام می گیرد، گفت: در محور ساسانی کرمانشاه که در فهرست موقت برای ثبت جهانی قرار داشته و از کرمانشاه تا قصرشیرین امتداد دارد، حدود 18 بنای شاخص قرار گرفته است.
وی ادامه داد: براساس تکلیف و وظیفه پایگاه هرساله براساس اعتباراتی که داریم اقدامات مطالعاتی، مرمتی، کاوش و … را در بناهای دارای اولویت انجام می دهیم.
قهرمانی با اشاره به کاوش هایی که در سالهای اخیر در زیج انزل، زیج پاتاق، کانال ساسانی و عمارت خسرو انجام گرفته، عنوان کرد: تلاش داریم که با اختصاص اعتبار بتوانیم ادامه این برنامه را داشته باشیم.
وی درخصوص چرایی عدم انجام مطالعات و کاوش در برخی از بناهای شاخص این محور همچون قلعه فیروزآباد اسلام آبادغرب، گفت: با توجه به اینکه چنین آثاری اعتبارات کلانی می خواهند، برای همین فعلا حفاظت آنها در اولویت قرار دارد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰