کد خبر : 144273
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱:۲۶

سهم ۱۶ درصدی زنان از بازار کار ایران/نتوانستیم به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم

سهم ۱۶ درصدی زنان از بازار کار ایران/نتوانستیم به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم

یک عضو شورای شهر تهران با بیان به اینکه در آستانه ۸ مارس «روز جهانی زن» قرار دایم به پست مدیریتی ۷۲۰ زن در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: نتوانستیم به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم. به گزارش ایسنا، زهرا نژاد بهرام در نطق پیش از دستور خود در دویست و هفتاد

سهم ۱۶ درصدی زنان از بازار کار ایران/نتوانستیم به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم

یک عضو شورای شهر تهران با بیان به اینکه در آستانه ۸ مارس «روز جهانی زن» قرار دایم به پست مدیریتی ۷۲۰ زن در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: نتوانستیم به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم.

به گزارش ایسنا، زهرا نژاد بهرام در نطق پیش از دستور خود در دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورای شهر تهران گفت: ۴۰ و اندی سال می‌گذرد از آن هنگامی که سازمان ملل متحد این روز را به نام «روز سازمان ملل متحد برای حقوق زنان و صلح جهانی» نامگذاری کرد. هدف از این نامگذاری، به رسمیت شناختن نقش زنان در تلاش‌های صلح و توسعه و پایان دادن به تبعیض‌های جنسیتی و افزایش حمایت از مشارکت کامل و برابر زنان در کشورهای عضو است. مگر نه این است که، مرد از دامن زن به معراج می رسد، پس چه نیکوست زنان قبل از به معراج رساندن مردان، در زمین به جایگاه شایسته خود دست یابند. بیایید به یاد داشته باشیم که این نامگذاری‌ها بیش از آنکه برای حمایت صوری از زنان باشد، باید بسترساز دستیابی برای تحقق حقوقی برابر با مردان در همه عرصه ها باشد. برای رسیدن به این منظور باید به طور مداوم مشکلات فراروی زنان رصد شود.

وی افزود: بر اساس گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۰،  دنیا هنوز ۱۰۰ سال تا دستیابی کامل به برابری جنسیتی راه در پیش روی خود دارد. این برآورد ماحصل بررسی چهار شاخص مشارکت اقتصادی، امکانات آموزشی، بهداشت و توانمندسازی سیاسی است اگر چه وضعیت ایران در دو شاخص امکانات آموزشی و بهداشت امیدوار کننده و رو رو به رشد است؛ اما در کمال تأسف باید بگویم رتبه کلی ایران ۱۴۸ از ۱۵۳ کشور مورد بررسی است و حتی در کشورهای منطقه و شمال آفریقا رتبه ۱۶ از ۱۹ کشور را دارد.  پیام این آمار برای ما این است که برای نزدیک شدن به صدر جدول و کاهش شکاف جنسیتی در ایران باید روی دو شاخص مشارکت اقتصادی و توامندسازی سیاسی متمرکز شویم

وی ادامه داد:  عزیزان دردآور است که بگویم سهم زنان از بازار کار ایران حدود ۱۶ درصد است. و ۲۵۷ سال نیاز داریم تا سطح دستمزد زنان با مردان برابری کند. دردآور است که به رغم به دست داشتن بیش از ۵۰ درصد از کرسی‌های دانشگاهی برای زنان تنها حدود ۳۰ در صد از آنان هیئت علمی هستند ، دردناک است که از میان این همه مرکز آموزش عالی تنها یک مرکز با مدیریت زنان اداره می شود آنهم به دلیل آنکه دخترانه است. نگران کننده است که سهم مدیریتی کشور کمتر از ۵ درصد است. گره کار کجاست ! مگر نه این است که بیش از ۸۵ درصد زنان ایران باسواد هستند پس چرا بیش از دومیلیون زن سرپرست خانوار ثبت شده به دنبال کار در مشاغل پایین دستی هستند؟

وی تاکید کرد: چگونه است که به رغم حضور پرشور وموثر زنان در پیروزی انقلاب و انتخابات‌های متعدد کشور، سهم زنان از مجلس شورای اسلامی تنها ۴ درصد است !؟ گره کار کجاست ! زنانی که بار جنگ تحمیلی هشت ساله را با از دست دادن فرزندان و همسران خود تحمل کردند و پاسدار تمامیت ارضی این سرزمین بودند .چگونه است که بعد از گذشت ۱۰ سال لایحه امنیت زنان به مجلس می رود، اما اعلام وصول نمی‌شود؟ گره کجاست ؟!چگونه است که با تحول انقلابی در جریان سیاسی اصلاح طلبی از سال ۹۴ به بعد بیش از ۳۰ درصد سهمیه لیست ها به زنان اختصاص یافته اما آثار آن در بدنه مجلس و هیات رئیسه و کمیسییون‌ها قابل مشاهده نیست؟ گره کجاست ؟ چگونه است که از میان ۲۹۴ حزب و تشکل سیاسی بجز احزاب زنانه تنها یک حزب دبیرکل زن دارد آنهم به دلیل بیماری دبیرکل آن ! گره کار کجاست؟ چگونه است که از میان ۳۳ هزار دهدار تنها ۲۵۰۰ تن زن هستند حدود هفت درصد  و از میان ۱۳۰۰ شهردار تنها ۱۰ تن زن هستند. از میان ۱۰۹ هزار عضو شورا در شهر و روستا تنها ۲۸۰۰ تن زن هستند گره کار کجاست؟

 

وی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور چند تن از وزرای شما زن هستند مگر نه آنکه نیمی از رای دهندگان شما زن بودند ! چند تن از استانداران شما زن هستند !؟ چند تن از روسای سازمانهای شما زن هستند !؟ در بزرگترین مذاکره جهانی بعد از جنگ دوم جهانی یعنی مذاکرات برجام چند زن مشارکت داشتند !؟ در سال پایانی دولتتان برای زنان ایران زمین چند پله پیشرفت را در تأمین امنیت ، اشتغال و سیاست مهیا کردید؟ آقای رئیس مجلس چند تن از مشاوران و معاونین شما زن هستند؟ مگر نه آنکه نیمی از رای دهندگان شما زن بودند .چند لایحه و طرح برای ارتقاء مشارکت اقتصادی زنان و ایجاد فرصت‌های جدید برای اشتغال آنان تدارک دیدید!؟ چه میزان بر مبنای مشارکت بیشتر  زنان در عرصه سیاست سهمیه بندی کردید !؟

نژادبهرام تاکید کرد گره آنجاست که هنوز نتوانستیم در سایه جمهوریت نظام سیاسی کشور و اسلامیت آن به یک رویکرد واحد نسبت به زنان دست یابیم، گره آنجاست که خوانش‌های متعدد از اسلام فرصت‌های ابراز نظر دارند و سردرگمی به دلیل نداشتن یک رویکرد مشخص نسبت به زنان سکان مدیریتی را گاهی بر این عرصه می‌برد و گاهی بر آن عرصه !گره آنجاست که گروهها و احزاب سیاسی و حاکمیتی هنوز در بستر فضای نامشخص؛ تکریم زنان را تنها درحفاظت می‌دانند نه در حرکت و تحول! دستورالعمل‌ها همه در جهت حفاظت است آنهم از نوع حمایت! آنهم در جدا سازی! آنهم در ندیدن استعدادها ! آنهم عدم باور به نقش یگانه زن در تربیت جامعه ! آنهم در عدم باور به ضرورت استقلال زنان برای به دوش کشیدن بار تربیتی جامعه !واقعیت این است که رفع شکاف جنسیتی نیازمند حمایت و برنامه‌ریزی تمام‌قد تمامی ارکان جامعه است.  تمامی نهادها و مجموعه‌ها همچون جزئی از یک پازل کلان می‌بایست ،رفع شکاف جنسیتی را سرلوحه کار خود قرار دهند تا ایرانی اسلامی و روبه رشد و توسعه را تجربه کنیم.

این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: ما اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، با در نظرداشتن  برنامه‌ریزی شهری فراگیر و انسان‌محور وارد عرصه مدیریتی پایتخت شدیم. ما مدیریت شهری پایتخت را در حالی به دست گرفتیم که بر اساس رنکینگ بین‌المللی مؤسسه لگاتوم رتبه ایران ۱۰۸ از ۱۴۹ بود و امروز در سال آخر فعالیت رتبه ۱۱۹ از ۱۶۷ را داریم. شاخص‌های لگاتوم به ما می‌گوید مرفه‌ترین کشورها آنهایی نیستند که تولید ناخالص داخلی بالایی دارند، بلکه کشورهایی هستند که شهروندانشان شاد، سالم و آزاد هستند؛ شهروندانی که احساس رضایت از زندگی و خوشبختی دارند. بی تردید نقش زنان به عنوان مادران شاد، همسران با نشاط، دختران موفق و… در این رنکینگ نقش مهمی ایفا می‌کند. دقیقا همین جاست که نقش و مسئولیت ما در مدیریت شهری پایتخت علی‌رغم شرایط سخت و دشوار حاکم بر جامعه پررنگتر می‌شود. امروز روز جهانی زن است و ما نیز به سهم خود باید در این خصوص پاسخگو باشیم:

وی افزود: آنجا که شعار اعطای ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی را به زنان دادیم؛ تا چه حد به این شعار وفادار ماندیم؟ کدام معاونت شهرداری تهران در دست زنان است؟ شهردار چند درصد از مناطق و محلات تهران در یَد پُر توان زنان قرار دارد؟ اگرچه که امیدوارکننده است که ۷۲۰ زن در شهرداری تهران پست مدیریتی دارند، اما آرمان ما کلان‌تر بوده و هست.آنجا که دَم از شعار «تهران شهری برای همه» زدیم تا چه میزان برای زیست‌پذیری و امنیت زنان در شهر و به طور کلی حق آنان بر شهر تلاش نمودیم؟ بله! ما در حد بضاعت خود تلاشها نمودیم،

وی ادامه داد: مناطق بی‌دفاع شهری را سامان دادیم و مناسب‌سازی را برای شهروندان و البته زنان باردار، مادران کالسکه به دست، مادران کودک در آغوش و … در دستور کار قرار دادیم برای ارتقاء مهارت های اجتماعی زنان در شهرمان در سراهای محلات و مراکز سلامت، کارگاههای آموزشی برگزار کردیم. برای افزایش حس تعلق زنان به شهر، تلاش نمودیم تصاویر زنانِ قهرمان را در بیل بوردها و تابلو نگارهای شهری به نمایش درآوریم. و بسیاری موارد دیگر…..ما تلاش نمودیم اما بی ‌شک هنوز دیوارها و خیابان‌های این شهر به ما می‌باوراند که با عدالت جنسیتی فاصله‌ها داریم؛ بی‌شک مشکلات بسیاری بر زنان شهرمان عرضِ اندام می‌کند؛ بی‌شک از تمام ظرفیت‌های مدیریت‌شهری در راستای فرهنگ‌سازی برای رفع خشونت علیه زنان بهره نبرده‌ایم؛ بی‌شک شادی و نشاط را آنگونه که شایسته است مهیا نکردیم همشهریان عزیز، آرمانهای ما بلند و بضاعتمان محدود و فرصت کوتاه است.

وی تاکید کرد: سوگند یاد می‌کنم که فائق آمدن بر مشکلات تنها یک راهکار دارد و آن همبستگی و اتحاد نهادهای مختلف جامعه است. نهادهایی که هر یک با گفتمان خود رشد و توسعه ایران و منافع ملی را سرلوحه کار خود قرار دهند  و در این مهم، گریزی از نقش زنان نیست. می‌بایست در ارتباط با موضوع زن هم پیوندی میان تمام اجزاء جامعه صورت گیرد و تغییرات اساسی در فرهنگ عمومی جامعه رخ دهد تا رتبه، چهره و جایگاه ایران آنگونه که شایسته است ارتقاء یابد. باور کنیم که زنان سرزمین من گام‌های بلندی برای انقلاب و ایران برداشته‌اند و انتظار می‌رود این همبستگی برای رفع تبعیض در سرلوحه عمل مسوولین  قرار گیرد و بار دیگر به یاد بیاوریم بدون باور حق زنان دستیابی به توسعه، مزاحی بیش نیست!

وی ادامه داد:در پایان این مناسبت فرخنده را به تمامی زنان کره خاکی به ویژه زنان هم‌وطنم شادباش می‌گویم و آرزو می‌کنم، تلاش‌های صورت گرفته برای مادران زمین در دوره بعدی شورا پیگیری شود و به میراث این دوره به ویژه در حوزه زنان که توسط ما نمایندگان شما در این دوره شورا پیگیری شده، ارج نهاده و تبدیل به مشغله‌هایی مانا در نهاد شورایی ایران زمین شود. چرا که باور من این است که زمین را و البته شهر را زن نجات خواهد داد با عشق، با مادرانگی و با فرزندانش.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوره ICDL در تبریز

فروش لوازم صنعتی

دی ان اس گیمینگ

خرید باتری ماشین کره ای و خارجی

طراحی لوگو حرفه ای

خرید و فروش شرکت پیمانکاری

ولت متر عقربه ای

دانلود زيرنويس فارسي سريال

رپورتاژ آگهی یا ریپورتاژ آگهی

خرید حساب پراپ

خرید ممبر واقعی تلگرام

سازمان امور مالیاتی

معرفی برنامه صندوقچه وام خانگی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز