مقاومت دارویی و راهکار جلوگیری از آن
ایسنا/فارس مدیرگروه داخلی دانشکده پزشکی شیراز با اشاره به خطرات ناشی از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، بر لزوم پیشگیری از ایجاد مقاومت دارویی تاکید و خاطرنشان کرد که با رعایت کامل بهداشت، میتوان از ایجاد مقاومت دارویی جلوگیری کرد. دکتر محمدجواد فلاحی، یکشنبه 17 اسفند در یک جلسه آموزشی گفت: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، تجویز نادرست آنتی
ایسنا/فارس مدیرگروه داخلی دانشکده پزشکی شیراز با اشاره به خطرات ناشی از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، بر لزوم پیشگیری از ایجاد مقاومت دارویی تاکید و خاطرنشان کرد که با رعایت کامل بهداشت، میتوان از ایجاد مقاومت دارویی جلوگیری کرد.
دکتر محمدجواد فلاحی، یکشنبه 17 اسفند در یک جلسه آموزشی گفت: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، تجویز نادرست آنتی بیوتیک ها برای بیماران، کامل نکردن دوره درمان آنتی بیوتیکی، اصرار بر تجویز یک آنتی بیوتیک طی مدت طولانی و تغییر ندادن آن در فواصل دوره ای، مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، استفاده بیش از حد و طولانی مدت از فرآورده های ضدعفونی کننده، رعایت نکردن اصل شست و شوی دست ها قبل از معاینه و انجام هرگونه مداخله پزشکی و … از مواردیست که منجر به مقاومت بدن میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه آنتی بیوتیک دارویی قوی برای مقابله با بیماریهای میکروبی است، گفت: میکروبها با تغییر مداوم سعی در بی اثر کردن آنتیبیوتیکها را دارند و اغلب شاهد مقاومت به شکل یک جهش ژنتیکی در میکروبها هستیم؛ تغییری که در عوامل بیماریزا بیشتر و سریعتر از سایر موجودات رخ میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: برای مقابله با مقاومت دارویی، ابتدا باید آگاهی جامعه در مورد داروها را افزایش داد و شهروندان را نسبت به عوارض استفاده از داروهای آنتیبیوتیک آگاه کرد و مانع مصرف خودسرانه آن شد.
او با بیان اینکه امروزه برخی از آنتیبیوتیکهای بسیار قوی هم در بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستانها، پاسخ درمانی مناسبی نمیدهند، ادامه داد: این یکی از دلایل اصلی آنست که عفونت ها سخت درمان می شوند و هزینه درمان و طول مدت بستری بیمار در بیمارستان طولانی تر، خطر مرگ احتمالی ناشی از عفونت هم بیشتر است.
به گفته این پزشک متخصص گروه هایی مانند بیماران مبتلا به دیابت، بیماران قلبی یا افراد با بیماری مزمن، افراد با نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان ها و رماتیسم، بیشتر در معرض ابتلا به میکروب های مقاوم نسبت به آنتی بیوتیک ها قرار دارند.
فلاحی افزود: مقاومت به درمان با آنتی بیوتیک تا یک ماه بعد از عفونت شایع است، اما می تواند تا یک سال نیز ادامه یابد و برای جلوگیری از گسترش میکروب های مقاوم نسبت به آنتی بیوتیک ها توصیه می شود سبک زندگی سالم، شامل تغذیه مناسب و تحرک کافی داشته باشیم.
توجه بیماران بستری در بیمارستان نسبت به رعایت بهداشت دست ها پیش از دست زدن به پوشش روی زخم ها و یا محل قرارگیری آنژیوکت بر روی پوست بدن، پس از تماس با سایر بیماران و پس از مراجعه به سرویس بهداشتی؛ رعایت بهداشت دست در کارکنان سیستم درمانی پیش از معاینه هر بیمار و یا پیش از انجام هرگونه مداخله پزشکی، رعایت بهداشت دست ها و شست و شوی منظم آن ها در تمامی محیط های زندگی مانند منزل، محل کار و حین انجام ورزش؛ پرهیز از دریافت آنتی بیوتیک از داروخانه بدون تجویز پزشک؛ پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها؛ رعایت کردن نحوه مصرف آنتی بیوتیکها و کامل کردن دوره درمان در صورت تجویز پزشک، از مواردی بود که مدیرگروه داخلی دانشگاه، برای جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی توصیه کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شراز ضمن تاکید بر پرهیز از توصیه آنتی بیوتیک ها به دیگران به صورت خودسرانه، یادآور شد: در صورتی که بیمار هستید، از طارافیانتان بخواهید پیش از نزدیک شدن به شما دستانشان را بشویند و هنگام عطسه و سرفه، جلوی دهان خود را با دستمال بگیرید.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰