کد خبر : 149059
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۱

تغییر رفتار ویروس کرونا در پیک جدید / هفته آینده تصمیمات جدیدی برای خوزستان گرفته می‌شود

تغییر رفتار ویروس کرونا در پیک جدید / هفته آینده تصمیمات جدیدی برای خوزستان گرفته می‌شود

ایسنا/خوزستان خوزستان ملتهب و قرمز. وزیر بهداشت دیروز گفت از ۷۰ بیمار اینتوبه خوزستان در یک روز ۳۰ بیمار فوت شده‌اند و همچنان بیشترین مرگ و میر کرونا در خوزستان رخ می‌دهد. از سوی دیگر وزارت بهداشت در پیامکی از همه مردم در سراسر کشور خواسته از سفر به خوزستان خودداری کنند. ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان

تغییر رفتار ویروس کرونا در پیک جدید / هفته آینده تصمیمات جدیدی برای خوزستان گرفته می‌شود

ایسنا/خوزستان خوزستان ملتهب و قرمز. وزیر بهداشت دیروز گفت از ۷۰ بیمار اینتوبه خوزستان در یک روز ۳۰ بیمار فوت شده‌اند و همچنان بیشترین مرگ و میر کرونا در خوزستان رخ می‌دهد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت در پیامکی از همه مردم در سراسر کشور خواسته از سفر به خوزستان خودداری کنند. ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان نیز به گفته مسئولان ستاد استانی مدیریت کرونا، مرتبا کنترل می‌شوند و از خروج بومی‌ها و ورود غیر بومی‌ها جلوگیری می‌شود.

به گزارش ایسنا، همه اینها در حالی است که استاندار خوزستان قرنطینه و تعطیلی استان را منتفی اعلام کرده و سخنگوی ستاد استانی مدیریت کرونا نیز گفته است در هفته آینده تصمیمات جدیدی برای اعمال محدودیت‌ها گرفته می‌شود.

معاون بهداشت علوم پزشکی اهواز عنوان کرد

تغییر رفتار ویروس کرونا در پیک جدید / افزایش مرگ و میر در سوش انگلیسی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تغییر رفتار ویروس کرونا در پیک جدید، گفت: ما نیز باید رفتارمان را متناسب با تغییر رفتار ویروس تغییر دهیم.

دکتر سید محمد علوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشخصات ویژگی های پیک بیماری، اظهار کرد: در پیک قبلی میزان درگیری کودکان کمتر بود اما در پیک جدید تمایل واریانت انگلیسی به گروه‌های سنی مختلف بیشتر شده است بنابراین کودکان، نوجوانان، میانسالان و همه افراد درگیر می‌شوند.

وی افزود: در سوش انگلیسی سرایت، شدت بیماری‌زایی و مرگ و میر نیز بیشتر شده است.

علوی ادامه داد: دوره کمون بیماری نیز کاهش یافته است یعنی اگر قبلا دوره کمون حدود ۱۴ روز طول می‌کشید، اکنون کمتر شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: اکنون شاهد تغییر رفتار ویروس هستیم بنابراین ما نیز باید رفتارمان را متناسب با تغییر رفتار ویروس تغییر دهیم؛ اگر در گذشته سهل‌انگاری می کردیم یا باورهای غلط داشتیم، باید همه این رفتارها تغییر کنند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: به طور مثال اگر در گذشته می‌گفتیم باید یک متر از هم فاصله داشته باشیم اکنون باید این فاصله، به یک و نیم تا دو متر افزایش یابد. اگر قبلا می‌گفتیم از یک ماسک استفاده شود، اکنون باید از دو ماسک استفاده کنیم.

علوی گفت: قبلا می‌گفتیم حداکثر مدت اقامت در یک مکان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد اما اکنون ماندن ۶ تا ۷ دقیقه‌ای در یک مکان نیز خطرناک است بنابراین باید توقف در یک مکان به حداقل برسد. تا حد امکان نباید از منزل خارج شد و اگر برای کار ضروری از خانه خارج شدیم باید طبق برنامه و در مدت زمان مشخص کار خود را انجام دهیم.

رئیس علوم پزشکی اهواز:

یک‌سوم فوتی‌های خوزستان کمتر از یک روز در بیمارستان‌اند / چیزی به نام سرماخوردگی وجود ندارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه یک سوم موارد فوت کرونا در خوزستان کمتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان بوده‌اند و پس از آن فوت شده‌اند، گفت: ۷۰ درصد از فوتی‌ها نیز به محض ورود به اورژانس، اینتوبه یا فوت شده‌اند؛ این اعداد نشان می‌دهد که مردم، دیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان با بیان اینکه اکنون RT (شاخص تولید بیمار از هر بیمار) در خوزستان به ۱.۲۳ رسیده است، اظهار کرد: اگر این عدد به زیر عدد یک برسد به معنای آن است که به ازای هر ۱۰۰ بیمار تعداد کمتر از ۱۰۰ بیمار جدید تولید می‌شود و شیب نمودار ابتلا به ویروس در خوزستان کاهشی می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: همراهی مردم خوزستان باید افزایش یابد تا شاهد کاهش R مولد در خوزستان باشیم. زمانی که این R مولد کاهش پیدا کند، دو هفته بعد می‌توانیم انتظار داشته باشیم که مرگ و میر در خوزستان کاهش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه اکنون یک هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند، گفت: از این تعداد، حدود ۳۶۶ بیمار در بخش‌های مراقبت ویژه قرار دارند و حدود ۶۰ بیمار نیز اینتوبه و بدحال هستند.

ابول‌نژادیان تصریح کرد: تعداد موارد فوت از ۲۰ بهمن‌ماه تا ۱۲ اسفندماه را مشخص و بررسی کردیم؛ از افراد فوت‌شده در این بازه زمانی، یک سوم از آن‌ها کمتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان بوده‌اند و پس از آن فوت شده‌اند. ۷۰ درصد از فوتی‌ها نیز به محض ورود به اورژانس، اینتوبه یا فوت شده‌اند؛ این اعداد نشان می‌دهد که مردم، دیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

وی افزود: مردم بدانند در اوج اپیدمی کرونا، اصلا چیزی به نام سرماخوردگی وجود ندارد و هر فردی که کوچکترین علائمی از جمله تب، گلو درد و آبریزش بینی پیدا کرد، کرونا دارد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مردم دارند سهل‌انگاری می‌کنند و دیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و این مساله باعث شده که یک‌سوم فوتی‌های کرونا در خوزستان، در ۲۴ ساعت ابتدایی ورود به بیمارستان باشد.

وی با بیان اینکه بار مراجعه به بیمارستان‌ها بسیار زیاد است، گفت: شروع زودهنگام دریافت دارو، رمز موفقیت درمان این ویروس است و مردم باید از اینکه دیر به بیمارستان مراجعه کنند بترسند.

ابول‌نژادیان که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: در سوش ویروس ووهان چین، بیمار ۵ تا ۷ روز بعد از ابتلا، علائم بیماری را مشاهده می‌کرد اما در سوش انگلیسی ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد، علامت‌دار می‌شود و این مساله باعث شده که میزان مرگ و میر افزایش یابد و سرعت انتشار نیز بالا برود.

استاندار عنوان کرد

تعطیلی خوزستان فعلا منتفی است / روزانه ۲ هزار تست در خوزستان مثبت است

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه تعطیلی خوزستان فعلا منتفی است، گفت: تعطیلی دو هفته‌ای برای مرزهای خوزستان داریم اما تعطیلی دو هفته‌ای برای خود خوزستان نداریم.

قاسم سلیمانی‌دشتکی در خصوص دیدار با مقامات کشوری در تهران اظهار کرد: در سفر به تهران با وزیر کشاورزی، وزیر نیرو، وزیر نفت، وزیر کشور و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار و جلسه داشتیم. جلساتی نیز با مسئولان صندوق توسعه ملی و دبیر هیات دولت برگزار کردیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در صندوق توسعه ملی امضاء و ابلاغ باقی‌مانده اعتبارات فاضلاب اهواز دریافت شد. پیش از این دستور، از ۵۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده برای فاضلاب اهواز ۱۳ میلیون دلار تخصیص داده شده بود. در هفته گذشته ۷ میلیون دلار ابلاغ شد و اکنون با پرداخت ۳۰ میلیون دلار باقی‌مانده موافقت شده که به زودی ابلاغ می‌شود.

استاندار خوزستان تصریح کرد: در مجموع حدود یک هزار میلیارد تومان برای فاضلاب اهواز آماده شده است؛ قرارگاه خاتم پیمانکار اجرای این طرح‌ها است و امیدواریم هرچه سریعتر کارها را پیش ببرد.

سلیمانی‌دشتکی با اشاره به دیدار با وزیر نفت گفت: با آقای زنگنه به تفاهم رسیدیم که طرحی از سوی استان خوزستان آماده شود تا وزارت نفت بتواند از طریق دو منبع، حدود ۲ میلیارد دلار کمک بلاعوض برای چهار شاخص اجرای سیستم فاضلاب در شهرهای مختلف، تکمیل پروژه‌های آب شرب، جمع‌آوری آب‌های سطحی و جمع‌آوری سیلاب‌ها، در مدت چند سال به خوزستان اعطا کند.

وی افزود: قرار است استان خوزستان در مدت دو هفته طرح خود را آماده کند تا وزارت نفت از طریق صندوق توسعه ملی و یا در قالب ۲ درصد درآمدهای نفت به عنوان یک لایحه مستقل، این عدد را در سه تا چهار سال به خوزستان کمک کند.

استاندار خوزستان عنوان کرد: در خصوص کمک به شهرداری‌ها نیز از وزیر کشور قول مساعدی گرفته شده است. در خصوص پرداخت اعتبارات به آبداران آب و فاضلاب نیز جلساتی داشتیم تا گشایش‌هایی برای آن‌ها انجام شود.

وی در خصوص تعطیلی خوزستان گفت: تعطیلی دو هفته‌ای برای مرزهای خوزستان داریم اما تعطیلی دو هفته‌ای برای خود خوزستان نداریم.

سلیمانی‌دشتکی افزود: در غربالگری که در استان خوزستان انجام می‌شود، متاسفانه روزانه حدود ۲ هزار تست مثبت است که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از این تعداد بیمار حتما باید بستری شوند و باقی افراد نیز باید در خانه قرنطینه شوند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در استان خبر داد

هفته آینده تصمیمات جدیدی برای خوزستان گرفته می‌شود / برگزاری آزمون‌های کشوری / پلمب ۸ بانک

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: با توجه به اینکه لود عمده بیماری در خوزستان است و پر ریسک‌ترین جای کشور، خوزستان است خواهش کردیم تعداد بیشتری واکسن در اختیار خوزستان قرار بگیرد.

دکتر فرهاد ابول نژادیان در خصوص آخرین وضعیت خوزستان در شیوع کرونا اظهار کرد: تعداد موارد سرپایی خوزستان از اواخر دی‌ماه، افزایش یافت و شدت شیوع بسیار بالا بود و از ۱۰ بهمن‌ماه با سیر افزایشی بیماران بستری در خوزستان مواجه شدیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در بازه ۱۰ تا ۱۶ بهمن‌ماه به دلیل سرعت انتشار بالای این ویروس در خوزستان، ویروس کرونا را از نظر موتاسیون مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که ویروس در خوزستان سوش موتاسیون‌یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: این بررسی در شهرهای آبادان، اهواز و سپس در دیگر شهرها انجام شد و اکنون مشخص شده است که سوش غالب در خوزستان سوش انگلیسی است.

وی افزود: حدود ۵۶ درصد از نمونه‌هایی که در خوزستان ارزیابی شده‌اند، سوش انگلیسی هستند که این مساله، باعث افزایش سرعت انتشار و قدرت بیماری‌زایی شده است و به تبع آن، مرگ و میر نیز افزایش خواهد یافت.

ابول‌نژادیان گفت: با توجه به وضعیت استان خوزستان، محدودیت‌های وضعیت قرمز در ۱۱ شهر خوزستان اعمال شد که البته در روزهای اول اجرا به صورت کامل نبود اما اکنون حدود دو هفته است که محدودیت‌ها در خوزستان با شدت بیشتری در حال اجرا است اگرچه که هنوز وضعیت شهرها شلوغ است و وقتی به شهر مراجعه می‌کنید می‌بینید که عمده مردم در حال رفت و آمد هستند.

وی تصریح کرد: یکی از عواملی که هنوز در خوزستان به ثبات نرسیده‌ایم و روند ابتلا کاهشی نشده، همین ترددهای مکرر است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان بیان کرد: بسیاری از افراد، ویروس را از بیرون به درون خانه می‌برند و براساس آنچه ارزیابی شده است حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از موارد انتشار در درون خانه‌ها صورت می‌گیرد زیرا رفت و آمدها همچنان میان دوست و فامیل و آشنایان وجود دارد و این باعث شده که تعداد موارد بیماری در خوزستان همچنان بالا باشد.

وی با اشاره به افزایش بیماریابی در استان خوزستان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۵ هزار تست در خوزستان انجام شده و این تعداد، یک رکورد در کشور است. یکی از راهبردهای اساسی در مدیریت کرونا، افزایش شناسایی تعداد کیس‌های بیمار و قرنطینه آن‌ها است. این کار در خوزستان به عنوان یک راهبرد در حال انجام است.

ابول‌نژادیان افزود: ما از بیماریابی بیماران سرپایی نگران نیستیم و این مساله نقطه قوت ما است زیرا اگر این بیماران پیدا نشوند، دو هفته بعد این بیماران را در بیمارستان مشاهده خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نحوه تست و شناسایی ویروس کرونای انگلیسی گفت: کیت‌های تشخیص ویروس کرونای انگلیسی فرقی با کیت‌های تشخیص سوش ووهان ندارد و تنها موتاسیون این ویروس‌ها متفاوت است که در خوزستان نیز امکان تشخیص موتاسیون انگلیسی را داریم.

وی گفت: برای کنترل این ویروس در حوزه بهداشت، یکی از راهبردها اعمال محدودیت‌ها است که در این زمینه، سازمان‌های مختلفی باید همکاری کنند. مدیریت ستاد کرونای خوزستان اکنون در حال انجام این کار است و محدودیت‌ها اعمال شده است.

ابول‌نژادیان افزود: تصمیمات جدیدی در هفته آینده برای خوزستان اتخاذ خواهد شد زیرا ما در وضعیت قرمز هستیم و هنوز شهرها شلوغ هستند.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل این مساله آن است که گروه ۱ شغلی تعداد زیادی از مشاغل را در بر می‌گیرد؛ ممکن است ستاد استانی تصمیمات متفاوتی بگیرد و محدودیت‌های بیشتری در این زمینه اعمال کند. بسیاری از سازمان‌ها نیز انجام امورشان به صورت الکترونیکی است اما مردم همچنان عادت دارند که کارهای خود را حضوری انجام دهند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان اظهار کرد: ستاد خوزستان با هماهنگی فرمانداری‌ها، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تعزیرات و سازمان صمت بازدیدهای مشترکی از اصناف و ادارت و بخش‌های مختلف انجام می‌دهند و در دو هفته اخیر حدود ۱۰ هزار بازدید مشترک انجام شده است.

وی افزود: در این مدت، حدود یک هزار و ۱۰۰ واحد پلمب شده‌اند که هشت بانک جزو این واحدها بودند و مجبور شدیم نسبت به پلمب آن‌ها اقدام کنیم. برخی سازمان‌های دولتی در برخی شهرستان‌ها نیز پلمب شده‌اند.

ابول‌نژادیان در خصوص میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان نیز گفت: متوسط استفاده از ماسک در خوزستان اکنون حدود ۸۲ درصد است؛ این وضعیت نسب به پیک‌های گذشته بسیار بهتر شده و همراهی مردم در این زمینه بسیار خوب است البته کافی نیست و انتظار رسیدن این عدد به ۹۵ درصد را داریم.

وی در خصوص اعلام وضعیت ویژه کرونایی در خوزستان تصریح کرد: برای تامین ظرفیت بیشتر تخت‌های بیمارستانی در خوزستان بسیار تحت فشار هستیم و تلاش‌های بسیاری برای تامین تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی در حال انجام است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان بیان کرد: چهار دستگاه اکسیژن‌ساز بزرگ در طول هفته وارد استان خوزستان شده است. مشکل دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیمارستان‌های رامهرمز و دشت آزادگان نیز حل شده است.

وی افزود: از نظر ونتیلاتور نیز کمک ویژه‌ای به خوزستان شده است و باز هم قرار است تجهیزات بیشتری وارد خوزستان شود. برای تامین واکسن نیز از وزیر بهداشت خواهش شده است که سهمیه بیشتری به خوزستان اختصاص یابد زیرا کادر درمان در خوزستان تحت فشار هستند.

ابول‌نژادیان تصریح کرد: حدود ۱۲۳ نفر از پرسنل کادر درمان خوزستان در یک هفته گذشته به کرونا مبتلا شده‌اند و پنج نفر از آن‌ها بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از وزیر بهداشت در خصوص تامین واکسن مورد نیاز برای کادر درمان خوزستان صحبت‌هایی شده و ایشان نیز قول مساعد داده‌اند و امیدواریم بتوانیم پرسنل حوزه بهداشت و درمان خوزستان را با تعداد بیشتری واکسن در برابر این ویروس مقاوم کنیم.

وی ادامه داد: همچنین صحبت‌هایی شده تا بتوانیم بیماران خاص استان خوزستان را زودتر از دیگر استان‌ها واکسن بزنیم. با توجه به اینکه لود عمده بیماری در خوزستان است و پر ریسک‌ترین جای کشور، خوزستان است خواهش کردیم تعداد بیشتری واکسن در اختیار خوزستان قرار بگیرد.

ابول‌نژادیان که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با اشاره به برگزاری برخی آزمون‌های کشوری در خوزستان افزود: این آزمون‌ها کشوری هستند و برای آن‌ها تمهیدات جامع و کاملی اندیشیده شده است. برخی از آزمون‌هایی که مربوط به بخش پزشکی هستند امکان لغو آن‌ها نیست زیرا نمی‌توان چرخه آموزش را در دانشجویان پزشکی متوقف کرد و به کمک آن‌ها در بیمارستان‌ها نیازمند هستیم. وی افزود: آزمون‌هایی که کشوری هستند مطابق کل کشور برگزار خواهند شد اما برای آن‌ها تمهیدات خاصی را در نظر گرفته‌ایم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

خرید اکانت پراپ تریدینگ

دوره ICDL در تبریز

خرید باتری ماشین کره ای و خارجی

ولت متر عقربه ای

دانلود زيرنويس فارسي سريال

رپورتاژ آگهی یا ریپورتاژ آگهی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز