کد خبر : 150843
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۹

تلاش چین و هند در رقابت‌های فضایی/استخراج هلیوم ۳ عامل علاقه‌مندی سفر به ماه

تلاش چین و هند در رقابت‌های فضایی/استخراج هلیوم ۳ عامل علاقه‌مندی سفر به ماه

یکی از فعالان علوم نجومی و فضایی گفت: پیش از این، عرصه علوم فضایی و نجومی توسط دو کشور آمریکا و روسیه تصاحب شده بود، اما درحال حاضر تلاش قابل توجهی از سوی چین و حتی هند انجام می‌شود. به گزارش ایسنا، علی عباسی در صد و نودمین برنامه از مجموعه نشست‌های باشگاه نجوم مرکز

تلاش چین و هند در رقابت‌های فضایی/استخراج هلیوم ۳ عامل علاقه‌مندی سفر به ماه

یکی از فعالان علوم نجومی و فضایی گفت: پیش از این، عرصه علوم فضایی و نجومی توسط دو کشور آمریکا و روسیه تصاحب شده بود، اما درحال حاضر تلاش قابل توجهی از سوی چین و حتی هند انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی عباسی در صد و نودمین برنامه از مجموعه نشست‌های باشگاه نجوم مرکز نجوم ادیب وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، در خصوص «صنعت فضایی در سال ۱۳۹۸»، اظهار کرد: دومین پرتاب “تلسکوپ رادیویی آر.جی” در مردادماه جاری انجام می‌شود.

وی توضیح داد: این تلسکوپ با مشارکت کشور آلمان و موسسه تحقیقاتی فضایی روسیه ساخته شده است.

این دانش آموخته تکنولوژی نرم افزار، با اشاره به فعالیت چشمگیر کشور چین در عرصه نجوم و فضا، گفت: پیش از این عرصه علوم فضایی و نجومی توسط دو کشور آمریکا و روسیه تصاحب شده بود، اما درحال حاضر تلاش قابل توجهی از سوی چین و حتی هند انجام می‌شود.

استخراج هلیوم۳ عامل علاقه‌مندی سفر به ماه

عباسی، علت جذابیت رفت و آمد به کره ماه برای این کشورها را امکان یافتن آب و سکونت در این کره دانست و تاکید کرد: البته عامل بسیار مهم دیگری که در این امر دخیل است، وجود عنصر هلیوم ۳ در کره ماه است که بر اثر تابش شدید نور خورشید بر این کره ایجاد شده است.

وی افزود: هلیوم ۳ از جمله مواد مورد نیاز برای پیشبرد صنعت است و پیش‌بینی می‌شود که تا ۵۰ سال آینده، جنگ برای تصاحب نفت، جای خود را به جنگ بر سر تصاحب هلیوم ۳ دهد.

در ادامه این برنامه، حسن حاتمی از رصدگران هلال ماه و از عکاسان فعال در حوزه عکاسی در سخنرانی خود با موضوع «رصد آسمان در سال ۱۳۹۸»، تصویری از کهکشان M۸۷ در صورت فلکی سنبله ارائه کرد و گفت: این موقعیت فضایی در فصل بهار قابل رویت است.

حاتمی گفت: رویداد دیگری که در سال جاری قابل رؤیت است، گذر عطارد است که موقعیت قرارگیری عطارد، زمین و خورشید را در یک راستا نشان می دهد.

وی افزود: این رویداد بعد از امسال تا سال ۲۰۳۲ دیگر قابل رؤیت نخواهد بود. بنابراین تماشای آن را در روز دوشنبه، ۲۰ آبان ماه از دست ندهید.

حاتمی درباره ساعت وقوع این رویداد نیز، گفت: رویداد گذر عطارد به وقت جهانی در ساعت ۱۲:۳۵ و به وقت ایران ساعت ۱۶:۰۵ رخ خواهد داد و با چشم غیرمسلح نیز قابل رویت خواهد بود.

این فعال عرصه نجوم و فضا، خورشید گرفتگی حلقوی را عنوان رویداد نجومی دیگر سال جاری معرفی کرد و گفت: این رویداد که تصویر خورشید را به صورت حلقوی نشان می دهد، چندان از ایران قابل مشاهده نخواهد بود، چرا که یک ساعت بعد از شروع خورشید گرفتگی، خورشید در ایران طلوع می کند و بنابراین تماشای انتهای این رویداد نصیب ایرانیان خواهد شد.

وی با بیان اینکه خورشید گرفتگی حلقوی سال ۹۸، روز پنج‌شنبه، پنجم دی ماه، ساعت ۶:۱۱ آغاز می‌شود، ادامه داد: در سال ۹۸ دو مقارنه نجومی رخ می‌دهد که هر دوی آنها با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است.

حاتمی افزود: نخستین مقارنه، مقارنه “مریخ” و”عطارد” است که از دید ناظران زمینی کاملاً نزدیک به هم دیده می‌شوند. این رویداد نیز روز ۱۲ شهریور ماه رخ می‌دهد که باید قبل از غروب آفتاب به رصد آن بپردازید، چراکه بعد از غروب دیگر دیده نخواهد شد.

وی تاکید کرد: مقارنه دوم نیز به ماه و مشتری اختصاص دارد که روز پنج شنبه نهم آبان ماه رخ می‌دهد و جدایی زاویه این دو را به ۳۵ دقیقه و ۳۳ ثانیه می‌رساند.

این رصدگر هلال ماه از وقوع دو ماه گرفتگی در سال جاری نیز خبر داد و تصریح کرد: یکی از این دو ماه گرفتگی که بسیار جزئی است، روز سه شنبه ۲۵ تیر ماه رخ می دهد و دیگری که شبیه یک سایه به نظر خواهد رسید و تماشای آن با چشم غیرمسلح دشوار است، روز جمعه ۲۰ دی ماه است.

به گزارش ایسنا، ارائه گزارش نخستین تصویر واقعی از یک سیاهچاله، عنوان سومین موضوع نشست بود که توسط مرتضی بارونی، دبیر اجرایی باشگاه نجوم ادیب ارائه شد. وی در این گزارش درباره دریافت نخستین تصویر از یک سیاهچاله توسط گروه تخصصی نجوم جهان که روز ۲۱ فروردین ماه انجام شد، سخنانی را ارائه کرد و به شرح تاریخچه و پیشینه این سیاهچاله پرداخت.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوره ICDL در تبریز

فروش لوازم صنعتی

دی ان اس گیمینگ

خرید باتری ماشین کره ای و خارجی

طراحی لوگو حرفه ای

خرید و فروش شرکت پیمانکاری

ولت متر عقربه ای

دانلود زيرنويس فارسي سريال

رپورتاژ آگهی یا ریپورتاژ آگهی

خرید حساب پراپ

خرید ممبر واقعی تلگرام

سازمان امور مالیاتی

معرفی برنامه صندوقچه وام خانگی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز