«جام میثاق» یکی از ثبت شدههای میراث فرهنگی خراسان رضوی در سال 97 است که غالباً برای این نوع ظروف کارکرد مذهبی در نظر گرفته میشود و با عنوان ظرف میثاق و برای بستن عهد و پیمان دو شخص معرفی میشوند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، در کاوش سال 1388 شهر تپه، تعدادی ظرف سفالی متعلق به دوران اشکانی بدست آمد که یکی از آثار شاخص بهدست آمده، ظرفی موسوم به جام میثاق است.
دشت درگز در شمال شرقی ایران به علت موقعیت مکانی خود به عنوان یکی از دروازههای ارتباطی بین فلات ایران و آسیای مرکزی بهویژه در دوره اشکانی از اهمیت فراوانی برخوردار است. محوطه باستانی شهرتپه با وسعتی بیش از 60 هکتار به عنوان وسیعترین محوطه دوره اشکانی دشت درگز، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده و بر این اساس کاوشهایی در آن صورت گرفته است.
محوطه باستانی شهر تپه در بخش چاپشلو از شهرستان درگز واقع شده است؛ غالب آثار فرهنگی و بهویژه سفالهای آن مربوط به دوران تاریخی بوده و مهمترین دوره استقراری محوطه نیز به دوره اشکانی تعلق دارد.
این اثر از جنس سفال قرمز صیقلی به ارتفاع 5/22 سانتیمتر و قطر بدنه 13 سانتیمتر است و با استفاده از چرخ ساخته شده است.
با توجه به وجود دو لوله در بخش تحتانی ظرف به نظر میرسد که ظرف مذکور برای استفاده همزمان دو شخص از مایع موجود در ظرف کاربرد داشته است و بر این مبنا غالباً برای این نوع ظروف کارکرد مذهبی در نظر گرفته میشود و با عنوان ظرف میثاق و برای بستن عهد و پیمان دو شخص معرفی میشوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰