مرجع تقلید شیعیان بر لزوم تصحیح اشکالاتی که در رسم الخط فعلی عثمانی قرآن وجود دارد تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، آیت الله العظمی سبحانی پنجشنبه شب در مراسم رونمایی از تفسیر کوثر در دارالقرآن علامه طباطبایی در قم گفت: شاید هیچ کتابی مثل قرآن در جهان وجود نداشته باشد که مثل قرآن صاحب تفسیرهای مختلف باشد.
وی بیان کرد: قرآن کریم است که پس از نزول، پیوسته مورد نظر مدرسان و صاحبان تخصص های مختلف بوده است؛ به رغم وجود این همه تفسیر هنوز جای بحث و سخن باقی است و مفسران جدید می توانند به نوآوری دست بزنند.
وی افزود: طبیعت که فعل خدا است، نهایت ناپذیر است و بشر با تخصص های مختلف نتوانسته به تمام ابعاد طبیعت برسد؛ انیشتین نیز چنین بحثی را به شکلی دیگر مطرح می کند.
این مرجع تقلید یادآورشد: طبعیت فعل تکوینی حق تعالی و قرآن نیز فعل تشریعی خداوند است؛ با وجود این همه عظمت نباید از وجود این تفاسیر متعدد تعجب کنیم؛ فعل خداوند نامتناهی و قرآن نیز نامتناهی است.
وی گفت: اقبال حوزه به قرآن مجید پس از انقلاب، به فزونی رفته است؛ با این حال نمی توان گفت که پیش از انقلاب به قرآن بی توجهی می شد، لیکن پس از انقلاب، انقلاب روحی در زمینه قرآنی در حوزه پیدا شد و خوشبختانه مجتمعات قرآنی فراوان نیز در این بستر شکل گرفت که از جمله آنها می توان به دارالقرآن علامه طباطبایی اشاره کرد.
آیت الله سبحانی اظهارکرد: ائمه دارای مقام معلمی هم هستند؛ علامه طباطبایی در پاسخ به یک منتقد مباحث قرآنی به سمت تفسیر روی آورد تا پاسخ این منتقد قرآنی را بدهد؛ ایشان پس از ترک تبریز کتاب تفسیر دیگری را به نام المیزان نگاشت.
وی افزود: هر تفسیر دارای نقاط قوت است که باید آن اشاره کرد؛ تفسیر کوثر نیز که در این مراسم رونمایی می شود دارای یک ذوق خاص است که از جمله آنها می توان به 12 فصل به نیت 12 امام اشاره کرد؛ این کتاب ترجمه آزاد است ولی در عین آزادی به مفهوم رسای آیات پرداخته شده است.
این مرجع تقلید یادآورشد: بسیاری از ترجمه ها دارای ترجمه تحت اللفظی داخل پرانتز است ولی ترجمه نویسنده این تفسیر روان و کامل است.
وی گفت:امروزه دچار رسم الخط عثمانی هستیم؛ برخی معتقد هستند که باید در این رسم الخط تغییراتی ایجاد کرد، خط قرآن مقدس است ولی رسم الخط، تعبدی نیست؛ باید تلاش کنیم که قرآن را از تحریف حفظ کنیم ولی در این رسم الخط مشکلاتی وجود دارد که باید از بین برود.
آیت الله سبحانی اظهارکرد: باید طلاب و قرآنیان جوان را به تفسیر نویسی تشویق کرد ولی باید توجه داشت که تفسیرها دارای نوآوری باشند و تکرار مکررات نباشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰