برای یک سیستم گیمینگ به چه قطعاتی نیاز داریم؟
یک کامپیوتر گیمینگ از مجموعه قطعاتی تشکیل شده که متناسب با نیاز کاربر کنار هم چیده شدهاند. ویژگی اصلی این قطعات هماهنگیشان است به صورتی که در کنار هم سیستمی با بالاترین عملکرد ممکن را ایجاد میکنند که شاید با یک ترکیب دیگر شدنی نبود. حال سؤال اینجاست که برای اسمبل یک سیستم گیمینگ
یک کامپیوتر گیمینگ از مجموعه قطعاتی تشکیل شده که متناسب با نیاز کاربر کنار هم چیده شدهاند. ویژگی اصلی این قطعات هماهنگیشان است به صورتی که در کنار هم سیستمی با بالاترین عملکرد ممکن را ایجاد میکنند که شاید با یک ترکیب دیگر شدنی نبود. حال سؤال اینجاست که برای اسمبل یک سیستم گیمینگ به چه قطعاتی نیاز داریم؟
اگر قصد اسمبل سیستم گیمینگ دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید، این مقاله برای شماست. ما برایتان میگوییم که چه قطعاتی را چگونه ببندید تا یک سیستم گیمینگ بینقص با کارآیی بالا اسمبل کنید؛ تا انتها همراه ما باشید. 🙂
قطعات اصلی در کامپیوتر گیمینگ
کامپیوتر گیمینگ را در ردههای مختلف مثل پایین رده، میان رده و بالا رده تعریف میکنند تا تعیین کیفیت و توان قطعات برای هر دسته آسانتر انجام شود. در مجموع برای بستن یک کیس گیمینگ به قطعاتی چون کارت گرافیک، سی پی یو، مادربرد، کارتهای حافظه، پاور و البته باکس کیس نیاز است؛ البته محتویات کیس تمامی سیستم گیمینگ را در بر نمیگیرد و به اجزای دیگری چون مانیتور، ماوس و کیبورد، دسته بازی، هدست گیمینگ و سایر لوازم جانبی مخصوص بازی نیاز است که تا یک کامپیوتر گیمینگ راهاندازی شود.
هرکدام از قطعات کیس گیمینگ فیچرهای خاص خود را دارند که این مجموعه را با کیسهای عمومی یا کیسهای طراحی و مهندسی متمایز میکند. در ادامه به معرفی و شرح ویژگیهای قطعات اساسی در یک کیس گیمینگ میپردازیم سپس نگاهی به سایر اجزای سیستم گیمینگ خواهیم انداخت که مجزا مستقر میشوند و درون کیس پنهان نیستند.
قطعات اصلی در کامپیوتر گیمینگ
مادربرد
برای چیدن قطعات سیستم گیمینگ در محفظه کیس، نیاز به یک برد داریم که بهعنوان فضای نصب استفاده شده و لینک سازی بین قطعات را برای ما انجام دهد. مادربرد یا برد اصلی سیستم گیمینگ، باید فضای کافی برای نصب قطعات را داشته باشد؛ خصوصا در سیستمهای گیمینگ حرفهای که نیاز به حافظه بالایی داریم، تناسب و تعدد اسلاتهای توسعه در مادربرد کمک زیادی به ما خواهد کرد.
دقت کنید که مادربرد ویژگیهای مورد نظر شما را به صورت سر-خود داشته باشد. مثلا اگر بازی آنلاین انجام میدهید یا به اینترنت نیاز دارید، اگر مادربرد شما به وایفای مجهز نباشد ناچار میشوید هزینه جداگانهای برای خرید دانگل وایفای پرداخت کنید. همچنین مادربرد باید در هماهنگی کامل با کارتهای حافظه، سی پی یو و سایر قطعات سیستمی انتخاب شود تا در روند اجرای بازی اخلال ایجاد نکند. مثلاً اگر از کارت حافظه DDR5 بهعنوان قطعهای در کیس گیمینگ استفاده شده، باید در مادربرد اسلات مناسب برای نصب آن وجود داشته باشد.
سی پی یو
واحد پردازش مرکزی یا CPU مغز کامپیوتر شماست و یکی از مهمترین قطعات سیستم گیمینگ محسوب میشود. برای بستن سیستم گیمینگ میان رده، به سراغ پردازندههای نسل 12 با 4 یا 6 هسته بروید که تجربه عالی از بازی روی سیستم شما رقم میزنند.
اگر بازیهای سنگینی روی سیستم گیمینگ اجرا میکنید، قدرت فن سی پی یو را بررسی کنید. اگر سی پی یو فن اختصاصی ندارد حتما برای آن تهیه کنید. فنهای مایع از بهترین گزینهها برای خنک کردن سی پی یو و سیستمهای گیمینگ هستند البته این فنها فضای زیادی در کیس اشغال کرده و کمی هم برای اعمال تغییرات درون محفظه کیس دست شما را میبندند.
دیگر اینکه به سازگاری سی پی یو با مادربرد توجه ویژهای داشته باشید و آن را با کارت گرافیک هماهنگ کنید تا بتوانید از حداکثر ظرفیت سی پی یو هنگام بازی بهره ببرید.
گرافیک
یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر گیمینگ که بیش از نیمی از هزینه بستن کیس را به خود اختصاص میدهد، پردازنده گرافیکی است. وظیفه پردازنده گرافیکی انجام رندرهای گرافیکی هنگام بازی و انتقال تصاویر و جلوههای ویژه بر صفحه نمایشگر است. کارت گرافیک نقش زیادی در وضوح و کیفیت بصری بازی ایفا میکند و از سی پی یو هم در این زمینه موثرتر است چراکه “هستههای سایه زن” در آن به بهبود رندرینگ کمک میکنند.
پردازندههای گرافیکی در دو نوع قابل استفاده هستند؛ اول نوع مجتمع آن است که بهنوعی با پردازنده مرکزی یا سی پی یو ادغام شده و قیمت پایینتر، اشغال فضای محدودتر و مصرف انرژی کمتری دارد. نوع دوم پردازندههای گرافیکی مجزا هستند که برای سیستمهای گیمینگ حرفهای مناسباند و سرعت بیشتر، وضوح و کیفیت تصویر بهتر و البته قیمت بالاتری دارند.
حافظه
یک کیس گیمینگ به دو نوع حافظه دائمی و موقت مجهز میشود. حافظه رم که وظیفه ارسال فرامین به پردازشگر را بر عهده دارد، سرعت پایینی داشته و با هر بار ریاستارت سیستم خالی میشود. رم سیستم باید توسط سی پی یو ساپورت شده و با اسلاتهای مادربرد هماهنگ باشد. برای بستن سیستم گیمینگ میان رده به 16 گیگ حافظه نیاز دارید چراکه قطعه سی پی یو در سیستم گیمینگ وابستگی بسیاری به رم دارد.
یکی دیگر از قطعات کیس گیمینگ از نوع حافظه دائمی، هارد دیسک است که به دو صورت HDD و SSD عرضه میشود. HDD که ورژن قدیمیتر حافظههای دائمی است، قیمت پایینی دارد اما سرعت خوبی برای اجرای بازی ارائه نمیکند برعکس در حافظههای SSD سرعت بالاتر و البته قیمت بیشتری را شاهد هستیم.
در حالت ایدئال بهتر است از ترکیب این دو حافظه استفاده کنید اما اگر مجبور به انتخاب هستید، حافظههای SSD به دلیل سرعت بالای خود برای اسمبل سیستم گیمینگ بهتر هستند فقط مطمئن شوید مادربرد شما از SSDهای NVMe پشتیبانی میکند و اسلات PCle در مادربرد با SSD شما هماهنگ است.
پاور
قطعه پاور در سیستم گیمینگ یا PSU مسئول دریافت جریان AC و تبدیل آن به DC در کامپیوتر است. هنگام خرید منبع تغذیه برای سیستم گیمینگ به ماژولار یا غیر ماژولار بودن کابلها، میزان وات و درجه کارایی قطعه توجه داشته باشید.
فن
اجرای بازی بار زیادی به کامپیوتر تحمیل کرده و باعث داغ شدن قطعات داخلی کیس میشود. برای کاهش این دما و افزایش عمر سیستم گیمینگ خود بهتر است از فنهای مجزا با قدرت خنک کنندگی بالا استفاده کنید. فنهای کامپیوتری در دو نوع بادی و آبی عرضه میشوند که باتوجه به بدنه کیس و نیاز سیستم میتوانید نوع مناسب را انتخاب و نصب کنید.
از نکات جالب درباره کولرهای سیستم گیمینگ این است که میتوانید آنها را در انواع ساده یا مجهز به نورپردازی RGB خریداری کنید که ظاهر بسیار زیبایی به کیس میبخشند.
1قطعات سیستم گیمینگ
سایر قطعات سیستم گیمینگ
تا اینجا تنها به آن دسته قطعات سیستم گیمینگ اشاره کردیم که درون محفظه کیس نصب میشوند اما قطعات سیستم گیمینگ محدود به قطعات داخلی کیس نیستند. ما برای اجرای بازی و لذت بردن از آن به لوازم جانبی و تجهیزات دیگری نیاز داریم که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
مانیتور
هر چقدر هم کیس قدرتمندی بسته باشید، بدون یک مانیتور با وضوح تصویرِ خوب، نمیتوانید از بازی لذت ببرید. حداقل وضوح تصویر نمایشگر برای بازیهای نسل جدید 1080p است که برای کیفیت بهتر میتوانید مانیتورهایی با وضوح 1440p یا حتی 4K خریداری کنید.
ابعاد نمایشگر و تکنولوژیهای متصل به آن هم در تجربه کاربر از بازی موثر هستند. در کل یک مانیتور 24 تا 27 اینچی انتخاب خوبی برای گیمینگ است فقط توجه کنید که اگر از کارت گرافیک انویدیا استفاده میکنید بهتر است مانیتور شما به فناوری G-Sync و برای کارتهای AMD به فناوری FreeSync مجهز باشد.
قطعات کیس گیمینگ را از کجا بخریم؟
حال که با انواع قطعات سیستمهای گیمینگ آشنا شدید وقت آن است که برای خرید آنها سورس مناسب پیدا کنید. برای خرید قطعات کیس گیمینگ، فروشگاههای فیزیکی و آنلاین بسیاری وجود دارند اما همه آنها امکان مشاوره قبل از خرید، گارانتی بازگشت و تعویض محصول و یا خرید سفارشی را برایتان فراهم نمیکنند.
دیجیبینو یکی از بهترین فروشگاههای اینترنتی برای خرید قطعات سیستم گیمینگ است که در نگارش این مقاله ما را یاری کرده. در سایت این مجموعه به تنوع بالایی از قطعات کامپیوتری در حوزه عمومی، گیم، طراحی و تدوین، مهندسی و هوش مصنوعی دسترسی دارید و میتوانید سیستم گیمینگ مورد نظر خود را به صورت اسمبل شده و با گارانتی سفارش دهید. برای شروع کافی است به فروشگاه این شرکت به آدرس www.DigiBino.com سر زده و یا با شماره 3254 8894 021 تماس بگیرید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰