سرمایه نمادین سنگ بنای تعاونیها است
ایسنا/کردستان مدیر امور تعاون اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی گفت: برای دستیابی به توسعه نیازمند سه عامل سرمایه انسانی، سرمایه مادی و سرمایه نمادین است؛ که سرمایه نمادین به نحوی سنگ بنای تعاونیها محسوب میشود. علی اصغر عباسی امروز (6 اسفند) در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی که با همت اداره کل تعاون، کار
ایسنا/کردستان مدیر امور تعاون اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی گفت: برای دستیابی به توسعه نیازمند سه عامل سرمایه انسانی، سرمایه مادی و سرمایه نمادین است؛ که سرمایه نمادین به نحوی سنگ بنای تعاونیها محسوب میشود.
علی اصغر عباسی امروز (6 اسفند) در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی که با همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد؛ اظهار کرد: تعاون متشکل از هفت نفر هم گروه است که به لحاظ تخصص، توان، سرمایه و تفکراتی که دارند مکمل یکدیگر هستند.
وی عنوان کرد: در تشکیل گروهها 20 درصد از سرمایه اولیه را خود گروه تامین و 80 درصد باقیمانده را تسهیلات بانکی پوشش میدهند که ابتدا میبایست از طریق درخواست به اداره تعاون اقدام و پس از تکمیل فرم سهام خود را مشخص و از طریق بانک توسعه یک حساب بانکی افتتاح کنند.
عباسی ادامه داد: سنگ بنای تعاونیها سرمایههای انسانی است و اقتصاددانان معتقدند برای پیشرفت و توسعه هر کشوری سه عامل مهم از جمله جغرافیا،فرهنگ و نهاد دخیل است.
وی بیان کرد: در شرکت تعاونی افرادی که میخواهند عضو شوند آزادانه به عضویت در میآیند و حتی میتوانند از تعاونی خارج شوند و در همه دنیا این اصل در تعاونیها وجود دارد.
عباسی افزود: وجه تمایز تعاونی با شرکت های خصوصی در اصل اداره دموکراتیک تعاونی است و هر نفر تنها حق یک رای دارد و کسانی میتوانند در جایگاه مدیریت قرار گیرند که بیشترین آرا را از سوی اعضا تعاونی کسب کنند.
وی در خصوص مشارکت اقتصادی اعضا در تعاونی خاطرنشان کرد: مشارکت اقتصادی اعضا به این معنی که در تعاونیها افرادی که عضو میشوند میبایست یک سهم بخرند و دارا بودن حداقل یک سهم از سهام لازمه عضویت در تعاونی است.
عباسی همچنین در خصوص استقلال شرکت تعاونی گفت: همانگونه که گفته شد، مدیران تعاونی توسط خود اعضا انتخاب میشوند و دولت هیچگونه نقشی در تایید و عزل و نصب آنها ندارد و این به این معنی است که شرکت تعاونی یک شرکت مستقل است.
وی اظهار کرد: تعاونیها سه رکن اصلی از جمله مجامع عمومی، هیئت مدیره و بازرسی است که رکن اولیه آن که مجامع عمومی است که در آن گرد هم میایند و مدیران انتخاب و در مورد سرمایه گذاری و خط مشی گروه ها صحبت میشود و بازرسان نیز وظیفه نظارت بر عملکرد هیئت مدیره را بر عهده دارد.
عباسی تصریح کرد: ساختار تعاونیها یک ساختار کاملا دموکراتیک است و باید توسط خود اعضا کنترل میشود و هر نوع موفقیتی در تعاونی حاصل شود توسط خود اعضا و عملکرد مدیران است.
وی عنوان کرد: تعاونیها از دو حالت خارج نیستند که یا نهادی فراگیر است به این معنی که افرادی که در داخل سازمان هستند اگر کنشگران اجتماعی خوبی باشند و با سایر اعضا تعامل داشته باشند و نسبت به سرنوشت و سرمایه خود در تعاونی حساس باشند در تعاونی تخلفات به حداقل میرسد و هرچقدر هم که مدیران و اعضا نسبت به اینها بی تفاوت باشند، تعاونیها از حالت فراگیر خارج میشوند.
عباسی افزود: در تعاونیها هر یک از اعضا که تلاش میکند نفع آن به همه میرسد اما اگر غیر از این باشد سازمان به یک سازمان غارتگر تبدیل میشود.
وی خاطر نشان کرد: برای دستیابی به توسعه ما نیازمند سه عامل سرمایه انسانی، سرمایه مادی و سرمایه نمادین هستیم.
عباسی در پایان سخنان خود یادآور شد: سرمایه نمادین چند ویژگی دارد که یکی از آنها مهارت گفت و گو، ظرفیت گذشت، ایثارگری و جوانمردی و سنگ بنای تعاونی محسوب میشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰